Ibn Abdun: Om dhimmiernes undertrykkelse i Sevilla (ca. 1100)

Ibn Abdun (død 1134). Spansk jurist, forfatter til en autoritativ juridisk afhandling.

En muslim må ikke virke som massør for en jøde eller en kristen, og han må ikke rydde deres affald eller rengøre deres latriner. Faktisk er jøden og den kristne mere egnet til den slags arbejde, der er nedværdigende. En muslim må ikke være røgter eller staldkarl for et dyr, der ejes af en jøde eller kristen, og han må ikke være deres æseldriver eller holde stigbøjlerne for dem. Hvis det opdages, at en muslim overtræder disse forbud, skal han irettesættes.

En jøde må ikke slagte et dyr, for en muslim. Jøderne kan bemyndiges til at åbne deres egne særlige slagterforretninger.

Det er forbudt at sælge en frakke, som engang tilhørte en spedalsk, en jøde eller en kristen, medmindre køberen oplyses om dens oprindelse; på samme måde hvis denne beklædningsgenstand engang tilhørte en moralsk udsvævende person.

Ingen jødisk eller kristen skattefunktionær eller politimand, kan få lov til at bære en aristokrats, en jurists eller en velhavende persons klædedragt, tværtimod, skal de afskys og undgås. Det er forbudt at tiltale dem med hilsenen "Fred være med dig!" (as-salam alayka!). Faktisk: ”Satan har fået dem i sin magt og ladet dem glemme Guds påmindelse. De er Satans tilhængere. Satans tilhængere, de er fortabte” [Koranen 58:19]. Et særligt tegn skal pålægges dem, så de kan genkendes, og det vil være en vanære for dem.

Lyden af klokker skal forbydes i muslimske områder og være forbeholdt de vantros lande.

Det er forbudt at sælge videnskabelige bøger til jøder og kristne, medmindre de behandler deres særlige lov. De har faktisk oversat videnskabelige bøger og tilskrevet dem deres trosfæller og deres biskopper, når det i virkeligheden er værker af muslimer! Det ville være bedst ikke at gøre det muligt for jødiske eller kristne læger at helbrede muslimer. Da de er ude af stand til at nære ædle følelser mod muslimer, så lad dem behandle deres fæller i vantroen; idet man kender deres følelser, hvordan er det så muligt at tiltro dem muslimers liv?


Kilde: Ibn Abdun, i Levi-Provencal, E.: “Séville musulmane au début du 12e siècle” (Traité sur la vie urbaine et les corps de métiers d’Ibn Abdun). In Islam d’hier et d’aujourd’ui. Vol. 2. Paris.. Her efter: B. Ye'or: The Dhimmi. The Dhimmi. Jews and Christians under Islam (1985). Tekst 10. Tilbage til Under halvmånen: Spanien


< Dokumentationscenter: Under halvmånen

| FORSIDE | DANSK KULTURKAMP | DOKUMENTATIONSCENTER | POLITISK IDÉHISTORIE | UDGIVELSER OG MEDIER | SØG |
Søg